Sirapssnittar - optimering
Blev sugen på kakor och snodde ihop mina favoritkakor, Sirapsnittar.
Grunnar mycket på varför jag inte får dem att höja sig lite och bli så där snyggt utflutna som många lyckas med. Jag har testat med olika förhållanden mellan mjöl, smör och sirap, men utan att vara helt framgångsrik. Tesar vidare med andra ord. Denna gång provade jag att bara göra fyra stänger mot de sex stänger som jag normalt rular av degen

Rullade ut dem och la dem på plåten.

Tryckte till dem med en gaffel och in med dem i ugnen och doften av goda kakor spred sig i köket.
Såg lovande ut!

Men...
Nej. Ingen skillnad. Ganska platta och rätt tråkiga och inte så där snyggt utflutna som jag hoppades på.

Fövisso goda, men inte så snygga som jag hoppades på.

Hmm.
Kan det vara för lite bakpulver? Kanske för varmt i ugnen?
Någon som har något bra förslag?
Någon som har något bra förslag?
Näe, detta kräver mer experimenterande.
Smaken? Ja de var goda och lätt knapriga. Inte den där riktiga segheten som jag siktar på.
Återkommer!