endagenstenugn.blogg.se

Sirapssnittar - optimering

Publicerad 2012-09-23 19:27:00 i Allmänt, Kakor,

Blev sugen på kakor och snodde ihop mina favoritkakor, Sirapsnittar.
 
Grunnar mycket på varför jag inte får dem att höja sig lite och bli så där snyggt utflutna som många lyckas med. Jag har testat med olika förhållanden mellan mjöl, smör och sirap, men utan att vara helt framgångsrik. Tesar vidare med andra ord. Denna gång provade jag att bara göra fyra stänger mot de sex stänger som jag normalt rular av degen

 
Bitarna såg lovande ut och konsistensen kändes bra.
Rullade ut dem och la dem på plåten.
 
 
Tryckte till dem med en gaffel och in med dem i ugnen och doften av goda kakor spred sig i köket.
Såg lovande ut!
 
 
Men...
Nej. Ingen skillnad. Ganska platta och rätt tråkiga och inte så där snyggt utflutna som jag hoppades på.
 
 
Fövisso goda, men inte så snygga som jag hoppades på.

 
Hmm.
 
Kan det vara för lite bakpulver? Kanske för varmt i ugnen?
Någon som har något bra förslag?
Näe, detta kräver mer experimenterande.
 
Smaken? Ja de var goda och lätt knapriga. Inte den där riktiga segheten som jag siktar på.
Återkommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leif Engström

Medelålders hemmabagare med drömmen om att en dag ha en egen stenugn redo för bakning. Gillar doften av nybakt bröd och känslan av att knåda en deg.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela