Mer bagels!
Bakade bagels igen. På begäran!
Gjorde dubbel sats och det har tidigare medfört lite bekymmer.
Delade degen i två delar. Lät den ena delen ligga kvar i degbuken medan den första laddningen (16 st) gjordes klara.
Rullade 8 st bullar och gjorde dem klara med hål och allt.
Därefter nästa 8 st.
Dessa fick jäsa ca 30 minuter och därefter kokas.
Penslade dem med ägg och mjölkblandning och strödde lite sesamfrön över. Sesamfrön har en märklig förmåga att sprida sig i huset kan jag tillägga!
När den första plåten gick in i ugnen gjorde jag klart de 16 kvarvarande baglarna.
Detta gav mig en jämna kvalité på bröden.
Känns kul att de håller en jämn kvalité och dessutom ser rätt bra ut!
Använde idag hålslev och en pinne när jag vände baglarna vid kokning. Det innebar att jag inte behövde bränna mig på det kokande vattnet när det var dags att vända baglarna.
Man lär så länge man lever!