endagenstenugn.blogg.se

Mazarinkaka - klassisk kaka med goda minnen

Publicerad 2012-09-26 17:00:00 i Allmänt,

Jag har fått ett recept a miin gode mor för en tid sedan.
Det är en mastig och smakrik sockerkakslikande kaka med smak av mandel. Bittermandelsmaken kan varieras beroende på tycke och smak.
Den är inte helt enkel att lyckas med och jag laborerar lite med receptet här. Denna kaka har vid några tillfällen blivit riktigt katastrofal vad gäller utseende. Hopsjunken och mest som en deg!
Nåja, övning ger färdighet!
Vispade denna gång ägg och socker innan övrgiga ingredienser tillsattes.
Såg kanonbra ut till en början! Höjde sig fint och såg ut att få en fin bottenskorpa.

 
JAH!, hann jag tänka.
Ägg och socker innan man blandar i resten, det är lösningen.
 
 
Visst, rätt ok, men lite väl stora porer. Dessutom lite hopsjunken, men inte det minsta degig.
Ska testa att varmvispa smeten och se om det blir någon skillnad.
Definitivt bättre än mitt senaste försök (typ 5 år sedan...). Då var det en värmd smet som totalt flöt ut
 och förvisso smakade gott, men var helt omöjlig att förvara!
 
Smaken på dagens kaka är helt ok! Härlig mandelsmak med sting av bittermandel. Kanske lite amaretto kan göra sitt till?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leif Engström

Medelålders hemmabagare med drömmen om att en dag ha en egen stenugn redo för bakning. Gillar doften av nybakt bröd och känslan av att knåda en deg.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela