Vad hände?
Tänkte baka en saftig och god mjuk pepparkaka efter recept i senaste Allt om mat.
Enkelt och snabbt.
Följde receptet med undantag av att jag använde mer ingefära (mer "drag") och hela nejlikor(som jag förvisso mortlade).
Med noggrannhet siktade jag mjölet i en nyinköpt finmaskig sil.
Smeten var smaskens!
Smöra formen och sen snabbt in i ugnen.
Doften av nybakt pepparkaka spred sig i huset.
Timern pep för kakan och jag tog ut den. Såg perfekt ut. Raka snygga kanter och den lossnade bra från formen.
Första biten såg bra ut när jag skar upp kantbitarna för att "hyfsa" till formen.
Sen ser jag något märkligt!
Enkelt och snabbt.
Följde receptet med undantag av att jag använde mer ingefära (mer "drag") och hela nejlikor(som jag förvisso mortlade).
Med noggrannhet siktade jag mjölet i en nyinköpt finmaskig sil.
Smeten var smaskens!
Smöra formen och sen snabbt in i ugnen.
Doften av nybakt pepparkaka spred sig i huset.
Timern pep för kakan och jag tog ut den. Såg perfekt ut. Raka snygga kanter och den lossnade bra från formen.
Första biten såg bra ut när jag skar upp kantbitarna för att "hyfsa" till formen.
Sen ser jag något märkligt!

Det ser nästan ut som en tigerkaka. Överst har kakan rest sg fint och är mjuk och fin, men det undre skiktet har blivit ganska kompakt.
Kakan har delat sig i två skikt och dessutom är det små klumpar av mjölet!
Jag har faktiskt ingen aning om vad som hänt. Har inte bakpulvret blandat sig med mjölet?
Beror det på kryddorna?
Lätt vilsen, men jag får göra ett nytt försök.
För övrigt var smaken kanon, nymortlad nejlika och kardemumma gjorde inte kakan sämre i smaken i vart fall.
På´t igen alltså!