endagenstenugn.blogg.se

Sista semsterdagen

Publicerad 2012-08-12 12:42:54 i Allmänt, Bakade bröd, Tips,

Jag kunde inte hålla mig.
Det blev bakning även sista semesterdagen.
Tekakor med laktosfri mjölk. funkade bra. 50 minuter från start till första plåten är klar.
12 tekakor är skvättlätt och gott att göra.
Receptet har funnits i tidningen HEMBAKT.
50 g jäst
4 dl mjölk
100 g smör eller margarin
660 g vetemjöl (stadard funkar bra då detta är en snabbdeg)
2 msk socker
1 tsk salt
 
Smält fettet och blanda ner mjölken. Värm till fingervarmt och blanda med jästen.
I med mjöl, soker och salt.
Kör i maskin till det släpper från kanten.
Jäs 10 minuter med skålen nedsänkt i 37 gradigt vatten.
Gör 12 delar av degen.
 


Riv till bullar. Pudra med mjöl.
Kavla till ca 1 cm tjocka runda kakor. Jag använde några blompinnar för att få dem lika tjocka.
Nagga, och låt jäsa 10 minuter.

Grädda 8 minuter i 225 graders ugn.
 
 
Klart!

Kommentarer

Postat av: Svägerskan

Publicerad 2012-08-14 15:54:33

Vad goda de ser ut! Blir det någon skillnad på bakverk vid användning av laktosfri mjölk?

Svar: Det tycker jag inte. I vart fall inte dessa. Kanske kakor om man använder laktosfritt margarin i stället för smör. Ber att få återkomma om det.
Leif Engström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leif Engström

Medelålders hemmabagare med drömmen om att en dag ha en egen stenugn redo för bakning. Gillar doften av nybakt bröd och känslan av att knåda en deg.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela