En kort bak-grund...
För er som inte känner mig så kan det vara på plats med en liten bakgrund till bloggande, bakintresse och drömarna i allmänhet runt bakning.
Hur kom det sig att jag började baka?
Det kan jag tacka min mamma för! Som lyxbarn, lite på sladden efter mina syskon, hade jag förmånen att ha en av mina föräldrar, min mamma, hemma under min uppväxt.
Hon fanns alltid där när jag var liten. Det bakades en hel del hemma och jag var ofta med vid bänken. Stod på en stol och frågade; "Varför gör du så?" Får jag smaka?", förmodligen i en omfattning så att det nästan vart sår i öronen på mamma.
Tålmodigt berättade hon och förhoppningsvis hade även hon ett utyte av dialogerna vid diskbänen.
När jag blev äldre och gick i skolan var det likadant.
Mamma hemma och ofta bakande. Bullar, kakor och mjukkakor. Matbröd, förutom mjukkakor var inte så vanligt förekommande vad jag minns. Det gjorde inget! Bullar och kakor var livet, och ä rdet fortfarande!
Bullar. Nybakta. Ett glas kall mjölk. (eller O´boy) Känns idag som en helt obetalbar lyx att jag fått ha det så!
Sibyllakakor, jämtlandsbröd, snoddas, drömtårta och pariservåfflor. Många sorters kakor bakades också. Lika goda som bullarna. Nej förresten godare!
Som sagt, en lyx som jag hoppas fler fått uppleva och som barn förhoppningsvis får del av i någon form även idag.